Acasă

Rochiile sunt printre cele mai apreciate produse de vestimentație folosite de femei. Nu există femeie în această lume să nu aibă în șifonier măcar o rochie. Chiar și femeile al căror stil nu este foarte feminin tot au o rochie printre atâtea perechi de pantaloni.

De ce poartă femeile rochii?

Încă din cele mai vechi timpuri rochia a fost simbolul femeii și feminității sale. La începuturi, doar bărbații purtau pantaloni și le-a luat foarte mult timp femeilor până au putut purta pantaloni în public.

În Antichitate, rochia și fusta erau văzute precum principalul atribut al feminității. În Biblie scrie că femeile nu trebuie să poarte îmbrăcăminte bărbătească, iar bărbatul să nu îmbrace haine de femei. Oricine face acest lucru face de fapt un lucru care nu îi place lui Dumnezeu. De aceea, în Biserică, femeile încă poartă fustă ca o dovadă de decență și respect atât pentru preoți, cât și pentru Dumnezeu.

Totuși, sub simbolul rochiei există de asemenea un sens sacru. Site-ul rusesc Armonia Vieții și unii experți în terapii energetice au vorbit despre faptul că femeia care poartă rochie sau fustă acumulează energia inepuizabilă a feminității. Bărbații ar atrage energia din univers, iar femeia din pământ. De aceea, fustele și rochiile erau croite în forma unui con, pentru ca femeile să devină fertile. Specialiștii spun că femeile care poartă pantaloni stopează energia, se expun la boli și la probleme în cuplu.

Lungimea rochiei și forma sa sunt de asemenea importante. Cu cât sunt mai lungi, cu atât captează mai mult din energia pământului. De aici și moda prin care la evenimente rochiile lungi fac mai multe furori decât cele scurte. Rochia lungă aduce femeii o anumită prestanță, eleganță și rafinament deși îi acoperă picioarele. Misterul este mai bun decât dezgolirea pe de-a întregul, iar bărbații reacționează la astfel de îmbrăcăminte.

 

Comments are closed.