Cum alegi cea mai potrivită rochie pentru banchet

Banchetul este una dintre acele ocazii în care vrei să strălucești ca o prințesă. Fie că este vorba de banchetul de la final de liceu sau de cel de final de facultate, această zi marchează un sfârșit și un nou început. Banchetul este o petrecere de rămas bun și o seară de neuitat din viața tinerilor care au creat legături în 3-4 ani împreună în fiecare zi.

Deși abia aștepți să ajungi la banchet, cea mai importantă întrebare este „Ce rochie port?” Va trebui să ai un răspuns și mai ales o rochie pregătită pentru ocazia aceasta. Află din rândurile de mai jos cum alegi cea mai potrivită rochie de banchet.

Ce formă are corpul tău?

Dacă ai un corp în formă de măr vei avea nevoie de o rochie care să nu fie strânsă pe corp sau care să atragă atenția asupra trupului tău. Vei alege cel mai bine rochiile cu un imprimeu îngustat în jurul taliei sau cele cu un decolteu în formă de V pentru a-ți pune în evidență atuurile.

Dacă ai corp în formă de strugure, adică ai sânii mai mari decât talia, vei avea probleme în ceea ce privește alegerea unei rochii, dar nu trebuie să te dai bătută. Ai nevoie de o rochie confortabilă, dar care să îți și susțină sânii. Rochiile cu bretele sunt alegerea ideală și cu o lungime până la genunchi sau mai scurte de atât. Ochii curioșilor vor fi ațintiți asupra picioarelor și trupul tău va căpăta o oarecare proporționalitate.

Dacă ai formă de pară, adică talia mai lată decât pieptul, poți alege un corset prin care să atragi privirile asupra părții de sus. Mai poți apela la rochiile în două piese care sunt atât de populare în ultima vreme. Poți să alegi unele care au culori diferite: închise în partea de jos pentru a te subția și deschise în partea de sus pentru a umple zona.

Dacă ai o formă rectangulară și un trup atletic, dar fără prea multe curbe, poți lua o rochie care să lase impresia unor forme ale corpului. Trebuie să alegi o rochie care să îți accentueze talia, dar să atragă atenția asupra bustului. Alege cu încredere o rochie cu mărgele sau chiar cu imprimeuri. Poți să alegi o rochie ornamentată în jurul taliei pentru a lăsa impresia de corp în formă de clepsidră.

Dacă ai formă de clepsidră poți spune că ești cea mai avantajata dintre toate. Poți să alegi cu ușurință o rochie pentru că ți se va potrivi orice. Totuși va trebui să alegi rochii care să ofere un echilibru și să nu atragă atenția nici sus, nici jos. Rochia de tip sirenă este cea mai indicată în acest caz particular. Se mai pot alege rochii fără bretele sau mâneci.

Orice formă a corpului ai avea trebuie să alegi o rochie care să te scoată în evidență în mod plăcut. Aceasta trebuie să îți accentueze trăsăturile și curbele feminine, dar să îți ofere și un gram de eleganță și rafinament. Rochiile pentru banchet sunt în general formale, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te simți bine în ele, și trebuie să aibă un preț cât mai accesibil. Trebuie să ții cont și de stilul personal atunci când alegi o rochie chiar dacă evenimentul este formal. Totul trebuie să te reprezinte la milimetru.